top of page

JAN ALEXIS DE JONG 

Geboren 1946 in Tilburg.
Het tekenen en schilderen was van jongs af aan zijn grote liefhebberij.
Hij maakte muurschilderingen in diverse horecagelegenheden en maakte tekeningen voor bedrijfsjubilea.
Hij experimenteerde met aluminiumplaten hakten er afbeeldingen in en bewerkte die met kleur.


Na een werktuigbouwkundige opleiding werd hij technisch tekenaar bij een adviesbureau, daarna tekenaar constructeur in machine en apparatenbouw.
Na een periode van surrealistische pentekeningen, die vaak vele tongen los maakten is Alexis zich gaan ontwikkelen in olieverf op doek. Hierin heeft hij in de loop van de jaren zijn eigen stijl gevormd in een breed spectrum van onderwerpen.


De Jong vertrok in 1976 uit Tilburg en vestigde zich in Dordrecht. Vanaf zijn dertigste is hij werkzaam in het milieu en de ruimtelijke ordening voor het gebied van de gemeente Rotterdam.


De haven het water de schepen de multiculturele samenleving en de architectonische veranderingen in de stad Rotterdam vormen boeiende beelden die inspirerend zijn voor het werk van de Jong. Ze bepalen als het ware de kleuren op zijn pallet.


De Jong bewonderd het meesterschap van de klassieke oude kunst maar ook het impressionisme en de somberheid met zijn grijze tinten van de Haagse school.


In Dordrecht is hij regelmatig bezoeker van het prachtige Dordtse schilderijen museum.
Intussen bleef de Jong schilderen en zich verdiepen in de schilderkunst.
Vanaf 2007 werkt Alexis in zijn eigen atelier achter zijn woonhuis. Hij heeft in de afgelopen tijd diverse malen geëxposeerd.

 

 

 

 

 

 

bottom of page